KONFIRMERAS 2025

KONFIRMERAS 2025

EFS Mittnorrland i samverkan med Åredalens Folkhögskola erbjuder vi konfirmandläsning med start i november 2024. Konfirmation är för dig som under hösten 2024 börjar i årskurs 8  och är nyfiken på att tillsammans med nya kompisar och ledare lära känna den kristna tron.

Ordet “konfirmation” kommer från att bekräfta eller få kvitto på något. Konfirmationen handlar om att du bekräftar ditt dop. Om du inte är döpt, önskar vi att det sker så tidigt som möjligt under konfirmationsläsningen.

Konfirmationskursens olika 3 steg och datum:

1. FÖRTRÄFF  8-10 november 2024

Konfirmationen startar med ett upptaktshelg med övernattning. Helgen är 8-10 november 2024, då träffas vi alla ledare och konfirmander för första gången.  En helg där vi får börja känna varandra och bygga en god gemenskap. (Plats återkommer vi med snart.)

Lördagen blir en toppendag fylld med roliga aktiviteter. På söndagen gör vi en egen Gudstjänst och avslutar efter lunch

2. VINTERVECKA 1-7 mars 2025

Nästa del av konfirmationtiden är vinterveckan. Det äger rum på Hållandsgården i Undersåker.

Veckans innehåll: UNDERVISNING om Jesu liv, vem han var och vad han gjordes. Hur har det påverkat historien och kan det betyda något för oss idag?

SKIDDAGAR i Trillevallen där såväl nybörjaren som den vana ges möjlighet att utveckla utförsåkning. Möjlighet att åka längdskidor finns också. AKTIVITETER som skapar god gemenskap. Sport, lek, kvällsprogram och underhållning är några exempel på vad veckan erbjuder.

3. SOMMARKONFIRMATION 22 juni till 5 juli 2025

Sommarveckorna  utgör den stora delen av konfirmationen. Dagarna har ett fulltecknat schema med undervisning, fritidsaktiviteter, tävlingar, vandring i Höga kusten, sport, lek, kreativitet, andakter, musik, möten och egen fritid.

UNDERVISNINGEN kommer att handla om Gud som Fader, Son och Helig Ande, bibeln, bön, dop, nattvard, det kristna livet, kärlek och relationer, kyrkan och hur allt har med våra liv att göra.

PRIS:  6900 kr. (exkl. liftkort i Trillevallen) Anmälningsavgift är 600 kr. (vilken inte betalas tillbaka vid ev. avbokning) Resterande belopp delas upp i delbetalning inför de två andra delarna.

Ansvarig konfirmationspräst:  Elias Forsberg, präst i EFS Örnsköldsvik och med sig i undervisningen  finns även Albin Norberg, präst i EFS Östersund.

ANMÄLAN: HÄR ! Anmälan görs av målsman senast 30 september 2024 . Läs texten på anmälningssidan innan du anmäler.

För att anmäla dig till detta läger behöver du vårdnadshavares tillstånd. Genom att anmäla dig och betala avgiften ingår du ett avtal med Salt och EFS om att komma på lägret. Avtalet ger Salt och EFS rätt att spara dina personuppgifter enligt GDPR i syfte att kunna ge dig information om detta läger och kommande liknande verksamhet som Salt/EFS bedömer är i ditt intresse.

FRÅGOR och FUNDERINGAR: Kontakta EFS Mittnorrland, Marianne “Nanne” Näslund, mittnorrland@efs.nu, tel. 073-354 04 88