Barn- och Ungdomsledare

Barn- och Ungdomsledare

Barn- och ungdomsledare 80%, EFS Örnsköldsvik

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.

EFS-kyrkan ligger mitt i natursköna Örnsköldsvik. Vår längtan är att nå med Kristus till alla generationer. Missionsföreningen har omkring 200 medlemmar i blandade åldrar. I samma fastighet som kyrkan driver vi Café UH och någon mil ut från stan har vi vår sommarverksamhet på Solbackens lägergård och camping.

Om tjänsten

I uppgiften som barn- och ungdomsledare är du huvudansvarig för Barnkyrkan för 4-9 åringar och Chilli från årskurs 4 och uppåt. Du finns nära Barnkyrkans ledare och uppmuntrar, leder och stödjer dem. I samarbete med ledarna i Chilli utformar och deltar du i gruppens träffar. Tillsammans med prästen planerar du och genomför familjesamlingar och familjegudstjänster. I arbetsuppgifterna ingår även att ansvara för och delta i ungdomsarbetet Fredagshäng. Uppdraget som barn-och ungdomsledare består även i att löpande jobba med rekrytering av nya ledare.

Det ekumeniska klimatet i Örnsköldsvik är mycket gott och du är en given representant från oss i gemensamma aktiviteter för barn och unga. Under ett arbetsår ingår även ledaruppdrag på regionala läger, exempelvis konfirmationsläger. Som barn- och ungdomsledare finns du i ett team tillsammans med missionsföreningens präst.

Om dig

Tjänsten innehåller uppgifter som innebär att du behöver kunna jobba såväl självständigt som i nära samarbete med andra. I vår nya medarbetare ser vi en flexibel, ansvarstagande och driven person som har förmåga att inspirera andra. Du behöver grundläggande datorkunskaper samt tala flytande svenska.

Det är meriterande om du har en ledarutbildning och/eller utbildning inom barn och omsorg liksom att du gått bibelskola eller motsvarande. Vi värdesätter att du har erfarenheter av att ha jobbat i församling och bland barn- och unga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som står bakom EFS vision och värdegrund, med hjärta och engagemang för att barn och unga och skall få komma till tro och växa i sin tro.

Övrig information

Anställningen är en tillsvidaretjänst på 80 % som inleds med 6 månaders provanställning med tillträde efter överenskommelse och arbetsplatsens placering är EFS-kyrkan Örnsköldsvik. Vi tillämpar förtroendearbetstid vilket bland annat innebär att arbete på kvällar och helger ingår i tjänsten. För anställningen gäller Arbetsgivaralliansens kollektivavtal för trossamfund och ekumeniska organisationer.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till mittnorrland@efs.nu Märk din ansökan med ”Ansökan Barn- och ungdomsledare”. Rekrytering sker löpandes så vänta inte med din ansökan!

Kontakt

Vill du veta mer? Ring gärna Mariell Christensson på 070-59 27 265.

Facklig representant för Vision-ekumeniska är Malin Söderstjerna-Ersson 070-343 37 77, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se

Välkommen med din ansökan!