KONFIRMERAS 2022

KONFIRMERAS 2022

EFS Mittnorrland i samverkan med Åredalens Folkhögskola erbjuder vi konfirmandläsning med start i november 2021. Konfirmation är för dig som under hösten börjar i årskurs 8  och är nyfiken på att tillsammans med nya kompisar och ledare lära känna den kristna tron.

Ordet “konfirmation” kommer från att bekräfta eller få kvitto på något. Konfirmationen handlar om att du bekräftar ditt dop. Om du inte är döpt, önskar vi att det sker så tidigt som möjligt under konfirmationsläsningen.

Konfirmationskursens olika steg och datum:

1. FÖRTRÄFF 

Konfirmationen startar med ett upptaktsdygn med övernattning.

Datum 19-21 november 2021 i Örnsköldsvik träffas vi alla ledare och konfirmander för första gången.

En helg där vi får börja känna varandra och bygga en god gemenskap.

Lördagen blir en toppendag fylld med roliga aktiviteter.

På söndagen gör vi en egen Gudstjänst och efteråt blir det en informationsträff för era vårdnadshavare.

2. SPORTLOVSVECKA 

Den 5-11 mars 2022 blir nästa del av lägret. Det äger rum på Hållandsgården i Undersåker.

Veckans innehåll: UNDERVISNING om Jesu liv, vem han var och vad han gjordes. Hur har det påverkat historien och kan det betyda något för oss idag?

SKIDDAGAR med instruktörer, där såväl nybörjaren som den vana ges möjlighet att utveckla åkningen.

AKTIVITETER som skapar god gemenskap. Sport, lek, kvällsprogram och underhållning är några exempel på vad veckan erbjuder.

3. SOMMARKONFIRMATION

Sommarveckorna  26 juni till 10 juli 2022 som utgör den stora delen av konfirmationen. Dagarna har ett fulltecknat schema med undervisning, fritidsaktiviteter, tävlingar, vandring i Höga kusten, sport, lek, kreativitet, andakter, musik, möten och egen fritid.

UNDERVISNINGEN kommer att handla om Gud som Fader, Son och Helig Ande, bibeln, bön, dop, nattvard, det kristna livet, kärlek och relationer, kyrkan och hur allt har med våra liv att göra.

KONFIRMANDPRÄST:

Jonas Byström, Präst i Missionsområde Norr (Anundsjö)

PRIS:

6900 kr. (exkl.liftkort i Trillevallen)

Anmälan 

Nu är anmälan öppen för att anmäla sig, Här!

Sista anmälan 30 september.  Anmälningsavgift på 600 kr. (vilken inte betalas tillbaka vid ev. avbokning) Resterande belopp delas upp i delbetalning inför de två andra delarna.

För att anmäla dig till detta läger behöver du vårdnadshavares tillstånd. Genom att anmäla dig och betala avgiften ingår du ett avtal med Salt och EFS om att komma på lägret. Avtalet ger Salt och EFS rätt att spara dina personuppgifter enligt GDPR i syfte att kunna ge dig information om detta läger och kommande liknande verksamhet som Salt/EFS bedömer är i ditt intresse.

FRÅGOR och FUNDERINGAR: Kontakta EFS Mittnorrland, Marianne “Nanne” Näslund, mittnorrland@efs.nu, tel. 073-354 04 88