KONFIRMERAS 2023

KONFIRMERAS 2023

EFS Mittnorrland i samverkan med Åredalens Folkhögskola erbjuder vi konfirmandläsning med start i november 2022. Konfirmation är för dig som under hösten börjar i årskurs 8  och är nyfiken på att tillsammans med nya kompisar och ledare lära känna den kristna tron.

Ordet “konfirmation” kommer från att bekräfta eller få kvitto på något. Konfirmationen handlar om att du bekräftar ditt dop. Om du inte är döpt, önskar vi att det sker så tidigt som möjligt under konfirmationsläsningen.

Konfirmationskursens olika steg och datum:

1. FÖRTRÄFF 

Konfirmationen startar med en upptaktshelg 18-20 november 2022  träffas vi alla ledare och konfirmander för första gången.

En helg där vi får börja känna varandra och bygga en god gemenskap. Lördagen blir en toppendag fylld med roliga aktiviteter, introduktion i vad det är att vara konfirmand. På söndagen avslutar vi med att göra en egen Gudstjänst.

2. VINTERVECKA 

Under sportlovet v.10 – 4- 10 mars 2023  blir nästa del av lägret. Det äger rum på Hållandsgården i Undersåker, Jämtland.

Veckans innehåll: UNDERVISNING om Jesu liv, vem han var och vad han gjordes. Hur har det påverkat historien och kan det betyda något för oss idag?

SKIDDAGAR, där såväl nybörjaren som den vana ges möjlighet att utveckla åkningen.

AKTIVITETER som skapar god gemenskap. Sport, lek, kvällsprogram och underhållning är några exempel på vad veckan erbjuder.

3. SOMMARKONFIRMATION

Sommarveckorna  prel. 25 juni till 8 juli 2023  som utgör den stora delen av konfirmationen. Dagarna har ett fulltecknat schema med undervisning, fritidsaktiviteter, tävlingar, vandring, sport, lek, kreativitet, andakter, musik, möten och egen fritid.

UNDERVISNINGEN kommer att handla om Gud som Fader, Son och Helig Ande, bibeln, bön, dop, nattvard, det kristna livet, kärlek och relationer, kyrkan och hur allt har med våra liv att göra.

PRIS:  6900 kr. (exkl. liftkort i Trillevallen, konfirmationsbild)

Anmälan  Nu är anmälan öppen för att anmäla sig, Här!

Vi har förlängt Sista anmälan till 31 oktober 2022.  Anmälningsavgift på 600 kr. (vilken inte betalas tillbaka vid ev. avbokning) Resterande belopp delas upp i delbetalning inför de två andra delarna.

För att anmäla dig till detta läger behöver du vårdnadshavares tillstånd. Genom att anmäla dig och betala avgiften ingår du ett avtal med Salt och EFS om att komma på lägret. Avtalet ger Salt och EFS rätt att spara dina personuppgifter enligt GDPR i syfte att kunna ge dig information om detta läger och kommande liknande verksamhet som Salt/EFS bedömer är i ditt intresse.

FRÅGOR och FUNDERINGAR: Kontakta EFS Mittnorrland, Marianne “Nanne” Näslund, mittnorrland@efs.nu, tel. 073-354 04 88