ALPHA

ALPHA

Att leva – vad innebär det egentligen? Om Gud finns, vad skulle du fråga honom? Vad betyder det att vara kristen? Längtar du efter samtal om liv och tro?

Prova på Alpha online! Tillsammans söker vi svaren på livets frågor.

Vad är Alpha?

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Ingen Alpha är den andre helt lik men gemensamt är att det är en trygg miljö för att utforska livets frågor.

Hur är kursen upplagd?

Kursen ges online via Zoom . Inför varje gång får du en länk till veckans Alpha. Efter en kort introduktion kommer vi att se på en film om kvällens ämne.  Därefter följer ett websamtal i grupp, ca 8-10 personer, där var och en får ge sina reflektioner och frågor. Samtalet ledarleds och kommer att hålla på 30-40 minuter. Var och en sitter hemma hos sig. Du behöver ha en dator, padda eller smartphone och gärna ett headset. Du kan i förväg få hjälp med att komma igång med tekniken om det behövs.

Exempel på ämnen

Hur kan jag göra det bästa av resten av mitt liv?

Vem är Jesus?

Hur ska jag kunna tro?

Varför ska jag be, och hur?

Vad kostar kursen?

Onlinekursen är kostnadsfri och arrangeras i samarbete med Sensus studieförbund.

Varmt välkommen!