KONFIRMERAS 2024

KONFIRMERAS 2024

EFS Mittnorrland i samverkan med Åredalens Folkhögskola erbjuder vi konfirmandläsning med start i november 2023. Konfirmation är för dig som under hösten börjar i årskurs 8  och är nyfiken på att tillsammans med nya kompisar och ledare lära känna den kristna tron.

Ordet “konfirmation” kommer från att bekräfta eller få kvitto på något. Konfirmationen handlar om att du bekräftar ditt dop. Om du inte är döpt, önskar vi att det sker så tidigt som möjligt under konfirmationsläsningen.

Konfirmationskursens olika 3 steg och datum:

1. FÖRTRÄFF 10-12 november 2023

Konfirmationen startar med ett upptaktshelg med övernattning. Helgen är 10-12 november 2023 då träffas vi alla ledare och konfirmander för första gången. En helg där vi får börja känna varandra och bygga en god gemenskap.

Lördagen blir en toppendag fylld med roliga aktiviteter. På söndagen gör vi en egen Gudstjänst och avslutar efter lunch

2. VINTERVECKA    2-8 mars 2024

Nästa del av konfirmationtiden är vinterveckan som är v.10 . Det äger rum på Hållandsgården i Undersåker.

Veckans innehåll: UNDERVISNING om Jesu liv, vem han var och vad han gjordes. Hur har det påverkat historien och kan det betyda något för oss idag?

SKIDDAGAR i Trillevallen där såväl nybörjaren som den vana ges möjlighet att utveckla åkningen. Möjlighet att åka lägndskidor finns ochkså. AKTIVITETER som skapar god gemenskap. Sport, lek, kvällsprogram och underhållning är några exempel på vad veckan erbjuder.

3. SOMMARKONFIRMATION  23 juni till 6 juli 2024

Sommarveckorna  utgör den stora delen av konfirmationen. Dagarna har ett fulltecknat schema med undervisning, fritidsaktiviteter, tävlingar, vandring i Höga kusten, sport, lek, kreativitet, andakter, musik, möten och egen fritid.

UNDERVISNINGEN kommer att handla om Gud som Fader, Son och Helig Ande, bibeln, bön, dop, nattvard, det kristna livet, kärlek och relationer, kyrkan och hur allt har med våra liv att göra.

PRIS:  6900 kr. (exkl.liftkort i Trillevallen)

Ansvarig konfirmationspräst:  Jonas Byström, präst i Anundsjöområdet

Anmälan gör ni HÄR 

Sista anmälan 30 september 2023.  Anmälningsavgift är 600 kr. (vilken inte betalas tillbaka vid ev. avbokning) Resterande belopp delas upp i delbetalning inför de två andra delarna.

För att anmäla dig till detta läger behöver du vårdnadshavares tillstånd. Genom att anmäla dig och betala avgiften ingår du ett avtal med Salt och EFS om att komma på lägret. Avtalet ger Salt och EFS rätt att spara dina personuppgifter enligt GDPR i syfte att kunna ge dig information om detta läger och kommande liknande verksamhet som Salt/EFS bedömer är i ditt intresse.

FRÅGOR och FUNDERINGAR: Kontakta EFS Mittnorrland, Marianne “Nanne” Näslund, mittnorrland@efs.nu, tel. 073-354 04 88

Ny information uppdateras eftersom om exakta datum m.m.